Tervetuloa Veeran Blogiin!

Monena vuotena olen tehnyt leikkaa-liimaa menetelmällä aarrekartan, johon olen kuvilla kertonut tavoitteita tulevalle vuodelle vauhdittamaan niiden toteutumista. Joskus tavoitteet toteutuivat, usein jäivät epärealistisena toteutumatta. Tänä vuonna päätin antaa mahdollisuuden ja vaihdoin rohkeasti nimen unelmakartaksi.

Olen aina viihdyttänyt itseäni haaveilemalla, eikä ole haitannut vaikka haaveet haalistuvat, elävät ja muuttuvat ja joskus jopa toteutuvat. Martin Luther King sanoi rohkeasti I have a dream eräässä puheessaan ja Abba teki aiheesta suositun laulun. Ei siis mitenkään turha aihe. Unelmia, unelmia pitää olla, niissä on edistyksen siemen.

Unelmani ovat pieniä ja kartan ainut kuva keskellä kukkaketoa villahuivi hartioillaan istuva nainen polvet käsiensä halauksessa on kuvaamassa uneksivaa minua. Miksi väheksyisin unelmiani, kun kerran nimensä historian kirjanlehdille saanut suurmieskin tunnusti unelmansa, Unelmani ovat paljon pienempiaä, silti unelmia.

Kartan valmistuminen alkoi elää omaa elämäänsä. Ei löytynyt kuvia, jotka puhuvat enemmän, kuin tuhat sanaa, löytyi vain sanoja jos ei kokonaisia, niin muodostelin tavuista oikeanlaisiksi. Sanoissa on voimaa, ne ovat kuin peräsin valtamerilaivassa, jolla mahdollistetaan laivan kääntyminen, hitaasti mutta varmasti. Niihän sanatkin toimivat, vallankin jos niillä halutaan muuttaa elämänsuuntaa, ja saada voimaa tehdä muutoksia.

Otsikoin kartan naisten lehdestä löytämästäni lauseesta, ”Älä jätä unelmiasi toteuttamatta, siksi ettet usko itseesi ja kykyihisi”. Juurikin niin, tätähän tarvitsen vahvistustamaan luottamaan unelmiin. Ne unelmat ovat realistisia, tänä vuonna todentuu pitkäkaikainen työskentely oman hyvinvoinnin, tavoitepainon ja idean tulla paremmaksi, hyväksi ihmiseksi. Tavoite katsoa ihmistä arvokkaana yksilönä, riippumatta siitä, miltä hän näyttää ulkoisesti.

Samat unelmat, kuin viimevuoden alussa ja sitä edellisen ja edellisen-edellisen. Ehkä jo yli kymmenen vuoden ajan, samaa unelmaa kasvutarinasta. En edes muista, mikä altisti minut tälle unelmalle, se liittyy erääseen henkilöön ja hänen tapaansa reagoida yllättävään tilanteeseen, niin aito, sydämellinen ihminen isolla Illä.

Ohjaavatko unelmat sinun elämääsi, saavatko ne tavoittelemaan ja kurkoittelemaan jotain suurta elämystä itsellesi, Kysyy Veera.